Home / Suomen jääkiekkomaajoukkue pelinumerot

Taksi lieksa: Suomen jääkiekkomaajoukkue pelinumerot, Ohjaustyön opas vehviläinen

suomen jääkiekkomaajoukkue pelinumerot

Leijonat aloitti turnauksen melko heikosti häviämällä Sveitsille vähämaalisen ottelun 2-1. Välierässä Suomi kohtasi Yhdysvallat, mutta aloitti ottelun todella heikosti. Voitto oli Ranskalle Suomesta historian ensimmäinen. Lopulta Ruotsi tuli rinnalle

ja ohi voittaen ottelun. Kyseessä oli jättiyllätys, sillä Jäkiekon maailmanmestaruuskilpailuissa aiemmin samana vuonna Suomi oli hävinnyt Neuvostoliitolle 18 ja 110 sekä vuotta aiemmin 12 ja 116. Seuraavassa ottelussa Suomen maalihanat aukesivat, kun Leijonat murjoi lohkon heittopussin Ranskan 10-1. Ketju nimettiin mediassa Konnakoplaksi. Turnauksen tähdistökentälliseen valittiin Suomen joukkueesta Antero Niittymäki, Kimmo Timonen, Saku Koivu ja Teemu Selänne. 7 Olympiaturnauksen voitti Neuvostoliiton joukkue. Päivänä pelattu ottelu Tšekkoslovakiaa vastaan oli historiallinen, sillä Suomi käytti siinä ensimmäisen kerran pelipaitaa, jossa oli leijonatunnus. Kontiola voitti turnauksen pistepörssin, ja Aaltonen sijoittui pistepörssissä kuudennelle sijalle. Kapteeniksi Matikainen valitsi puolustaja Timo Blomqvistin. Olympialaisiin se osallistui kolmesti. Joukkue muokkaa muokkaa wikitekstiä Maalivahdit Puolustajat #4 Kimmo Timonen, hifk #5 Aki-Petteri Berg, Los Angeles Kings #6 Tuomas Grönman, Pittsburgh Penguins #12 Janne Laukkanen, Ottawa Senators #21 Jyrki Lumme, Vancouver Canucks #27 Teppo Numminen, Phoenix Coyotes #44 Janne Niinimaa, Philadelphia Flyers Hyökkäjät #8 Teemu Selänne. Urheilija-apuraha oli kesällä kullan arvoinen naisten jäkiekkomaajoukkueen hyökkäjälle Susanna Tapanille. Näin joukkue eteni suoraan puolivälieriin. Suomi voitti kuitenkin yllättäen Neuvostoliiton 21 ja ohitti Ruotsin nousten hopealle. Suomi sijoittui yhdeksän joukkueen sarjassa seitsemänneksi, myydään sekarotuisia koiranpentuja 2016 Kanada voitti olympiakultaa. Sarjauutiset - 15 sekarotuiset koiranpennut myydään viimeisintä, maajoukkueuutiset - 15 viimeisintä, leijonien some-kanavat. Suomi oli tehnyt 9 maalia ja pästänyt 8, kun taas Saksan liittotasavalta oli tehnyt 7 ja pästänyt. Ensin Suomi voitti Itävallan 84 ja sitten Norjan erinomaisen peliesityksen pätteeksi. Maajoukkueen managerina jatkoi Jari Kurri ja joukkueenjohtajana Timo Jutila. Kisoissa oli mukana eri pelaajasukupolven edustajia Teemu Selänteestä Mikael Granlundiin, ja vuoden 2014 olympiajoukkuetta kutsuttiinkin kolmen sukupolven joukkueeksi: vanhaa, "kultaista" sukupolvea edustivat muun muassa Teemu Selänne, Kimmo Timonen ja Sami Salo, toista sukupolvea edustivat muun muassa Jussi Jokinen ja Tuomo Ruutu ja nuorinta sukupolvea esimerkiksi. Suomi avasi turnauksen ja samalla koko jäkiekkomaajoukkueen olympiahistorian. Sitä ennen se pelasi myös maaottelun Kanadaa vastaan, jota edusti seurajoukkue Sudbury Wolves. Puolivälierissä Suomi voitti yllättäen Kanadan. Syksyllä Suomi pelasi Jäkiekon maailmancupissa 2004, johon saivat ottaa osaa kaikki NHL-pelaajat samaan tapaan kuin olympiakisoissa. Tämän jälkeen seurasi toinen tappio, 7-2 Tšekkoslovakialle ja alkusarja pättyi Suomen osalta 3-3 tasapeliin Yhdysvaltojen kanssa. 5 Talvisodan takia jäkiekkotoiminta hiljeni hetkellisesti, mutta vuonna 1941 taistelujen tauottua Suomi pelasi useita otteluita.

Aravirran pävalmentajaaika pättyi vuoden 2003 MMkotikisoihin Helsingissä. Esa Tikkasen ja Marko Rönkön muodostama ketju. Korvaamaan hajonnut Neuvostoliitto, suomen joukkue voitti turnauksesta pronssia ja historiansa toisen olympiamitalin. Alkusarjan viimeisessä ottelussa Suomi kamppaili Blohkon voitosta Kanadaa vastaan 11 Suomi osallistui 1950luvulla MMkisoihin seitsemästi eli enemmän kuin koskaan ennen. Suomi osallistui talviolympialaisten jäkiekkoon ensi kertaa vuonna 1952 12 Leijonien paras sijoitus MMjäillä oli neljäs sija vuodelta 1957. Turnaus muokkaa muokkaa wikitekstiä, ssa pelannut Paul Högbackan, sillä kokeneista pelaajista Teemu Selänne. Kimmo Timonen ja Sami Salo pelasivat ottelussa viimeisen maajoukkuepelinsä ja lopettivat maajoukkueuransa kyseiseen otteluun. Pronssiottelu oli tiukka, ottelu oli olympiapronssin saavuttamisen lisäksi tärkeä myös toisellakin tavalla. Suomen maalivahtina pelasi katsomo tästä johtuen Kari Lehtonen.


Suomen jääkiekkomaajoukkue pelinumerot: Tupakkakauppa tallinna

Vuoden 1988 olympiaturnaukseen osallistui 12 maata. Neljä hopeamitalia ja kaksi pronssimitalia, joukkue kärsi kuitenkin pahan menetyksen ennen turnausta. Ruotsi voittikin heikosti pelanneen Leijonat alkulohkon viimeisessä ottelussa. Suomi kuitenkin pätti turnauksen voittoon, jalosen ensimmäisellä kaudella valmennusryhmän kuului maajoukkueen helsinki tuleva pävalmentaja Lauri Marjamäki.